En tjeneste levert av Studieweb.no

Benytt deg av alle studentrabattene dine

Som student får du automatisk en rekke gode tilbud og studentrabatter som gjør at du kan spare mye penger på blant annet underholdning, reiser og mat. For dere som ikke vet det finnes det en hel jungel der ute av unike rabatter som du kan benytte deg av så lenge du er student.

Det er ingen vits i å betale fullpris når du kan slippe billigere unna, og studentrabatter kan komme til god nytte når lommeboken er tynn. Her får du en god oversikt over alle rabattilbudene du kan benytte deg av.

Transport og reiser

Er du en student som må pendle mye lønner det seg å ta toget. NSB tilbyr alle studenter, som kan vise til gyldig studentbevis, inntil 25 % avslag på ordinære billetter og inntil 40 % avslag på periodebilletter. Skal du ta flytoget får du billetten til halvpris.

Skal du reise på ferie har i tillegg SAS og Widerøe laget en studentpakke eller rettere sagt en ungdomspakke som også studenter kan benytte seg av. Her får du en viss sum i avslag avhengig av hvor du skal hen.

De aller fleste studenter reiser mye rundt med bussen og kjøper du månedskort og viser frem studentbeviset ditt trenger du ikke å betale full pris. Hvor mye du får i avslag avhenger av hvilket busselskap du reiser med.

Kultur og underholdning

Det å være student handler om å ha en innholdsrik hverdag. Studietilværelsen er kort, og det gjelder å få mest mulig ut av den. Takket være gode studentrabatter kan du delta aktivt i det kulturelle liv. I Oslo for eksempel får du som student avslag ved en rekke museer som Norsk Sjøfartsmuseum, Norsk teknisk museum og Kon-Tiki-museet. Har du lyst til å se vikingskipene på Bygdøy trenger du ikke å betale mer enn 35 kr.

Er du glad i fotball? Osloklubbene Lyn og Vålerenga har studentrabatter på alle sine hjemmekamper. Lyn har billetter til ca. 100 kr for studenter, og Vålerenga tilbyr også studentbilletter til rundt hundrelappen.

Studentbyen Trondheim har lignende tilbud. Der får du rabatt på Rosenborgs kamper på Lerkendal. Er du mer glad i skuespill og sang kan du svinge deg innom Trøndelag teater for en billigere billettpris.

Alle som er glade i filmunderholdning fikk en gladnyhet av kinoene i begynnelsen av 2018. Du som er student kan få 20 kr i avslag på alle kinobilletter. Da kan du kose deg ekstra i hverdagen med litt god underholdning.

Er du en student som er opptatt av å holde deg oppdatert på nyheter kan du abonnere på aviser, som blant annet Aftenposten, til langt under halvparten av hva et ordinært abonnement koster.  Da er det bare å lese i vei!

Mat og drikke

Skal du ut å spise er det mye penger å spare på god mat og drikke hvis du går til et utested som tilbyr ordninger med studentrabatter. I Oslo kan du få rabatt hos blant annet Yo! Sushi på togstasjonen, Døgnvill Burger, Gutta fra Calcutta og hos en liten fransk ostebutikk. Døgnvill Burger i Stavanger og Trondheim tilbyr også studentrabatter.

Døgnvill Burger er kjent for sine kvalitetsburgere, og er et populært sted hvor du og dine studiekamerater kan samles for å nyte et godt måltid og jobbe med studiearbeid. Skulle dere bli lei av burgere, kan dere svinge innom en Peppes Pizza å spise en pizza for en billigere penge.

Hvor mye dere kan få i rabatt varierer fra sted til sted, men det ligger fra ca. 10 % til 25 % i avslag.

Andre nyttige rabatter

De aller fleste av oss liker å oppgradere garderoben fra tid til annen, men er du student og har et trangt budsjett som skal dekke mye føler du kanskje ikke at du kan ta deg råd til å kjøpe nye klær? Da kan det være oppløftene å vite at klesbutikker og nettbutikker som Vero Moda og Nelly tilbyr studenter rabatter på kleskjøp, i tillegg til at du kan spare mye ved å vente på salg.

Studenter trenger ofte også en del praktiske ting som pensumbøker, kjøkkenutstyr og kanskje til og med en ny data? Hos Adlibris får du alltid 20 % rabatt på pensumbøker og i tillegg gratis frakt. StudentTorget Apple Store tilbyr avslag på blant annet Mac og iPad og Dustin Home tilbyr deg som student 50 % avslag på over 200 000 produkter!

Mange synes kanskje det er kjedelig å måtte bruke penger på å dekke opp forsikringer, men det er ekstremt viktig å ha skulle det skje en ulykke. En del forsikringsselskaper, blant annet IF, tilbyr forsikringspakker til gunstige priser som dekker det mest nødvendige.

Du kan spare flere tusenlapper i året ved å ha kontroll på alle fordelene du har som student. Ordninger med studentrabatter gjør din studiehverdag lettere økonomisk, og det er bare å nyte det så lenge du kan!